torsdag 28 november 2019

Storslam i utmärkelser för Ljungskile Segelsällskap

Skärmbild från RS Tera-tävlingens webbplatshttps://teraworlds2019.org/

Västkustens Seglarförbund har utsett Ljungskile Segelsällskap till Årets Arrangör 2019 samt även vinnare av det nya priset Årets miljöinsats.
Dessutom har föreningens ordförande Helena Barne fått pris som Årets ideella ledare av riksorganisationen Svenska seglarförbundet.

Utmärkelserna Årets arrangör och Årets miljöinsats får segelsällskapet för sitt arrangemang RS Tera Worlds 2019. "Ett fantastiskt väl genomfört arrangemang enligt många deltagare och funktionärer" heter det bland annat i motiveringen till Årets arrangör.
RS Tera Worlds 2019 fick stiftelsen Håll Sverige Rents miljöcertifiering Miljömärkt Event, den första certifieringen i landet till en seglingsklubb.

Årets ideella ledare
Utmärkelsen Årets ideella ledare delas ut varje år till en funktionär eller ledare som under året har bidragit till en utveckling i en klubb, förening eller arrangemang, men kan också ges till någon som har främjat seglingen som helhet.
"Med ett stort engagemang och hjärta i seglingen utvecklar hon klubbens verksamhet till en allmän angelägenhet i Ljungskile med omnejd och sätter orten på kartan" heter det bland annat i motiveringen för pristagaren Helena Barne.
---
Ljungskile segelsällskap: Fina utmärkelser för LjSS
Svensk Segling: Fina ledarinsatser prisades under Seglarträffen