lördag 16 november 2019

Oppositionsråd besöker chilensk stad för utbyte

Ingemar Samuelsson.
Foto: Viktoria Olsson/Uddevalla kommun

I januari planerar oppositionsrådet i Uddevalla Ingemar Samuelsson (S) att resa till Chile och staden Quintero. Det är en stad som Uddevalla tidigare haft kontakter med till och från under 20 års tid, berättar Bohusläningen.

- Uppkomsten var ett EU-projekt där man tittade på hur man kunde utveckla handel mellan Chile och Sverige, och då mer konkret mellan Quintero och Uddevalla. Det bildades ett par företag och blev ett par handelsutbyten, men det handlade mest om kunskapsutbyte, säger Ingemar Samuelsson till tidningen.

Inbjudan från borgmästaren
I januari kom en inbjudan från Quinteros borgmästare Mauricio Carrasco Pardo till kommunstyrelsens ordförande, Christer Hasslebäck (UP). Borgmästaren skriver att han vill återuppliva ett vänskapsavtal mellan kommunerna och nämner bland annat modernisering av transport, infrastruktur och hållbarhet.

Planerar privat resa
Eftersom Ingemar Samuelsson förbereder en privat resa till Chile blir det han som besöker Quintero för Uddevallas räkning. Han kommer bland annat att berätta om hur Uddevalla arbetar med avfallshantering och energiförsörjning, säger han till Bohusläningen.
---