onsdag 20 november 2019

Lennart Bertilsson får kommunens kulturpris

(Uppdaterad 31 december)
Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid sitt sammanträde 20 november att utse Lennart Bertilsson till årets kulturpristagare.

Motiveringen:
”För att han med sitt mångåriga engagemang i föreningslivet och som musiker varit en värdefull kraft i Uddevallas kulturliv. Med sitt personliga sätt att väva samman musik med historieberättande har han underhållit och entusiasmerat åhörarna.”
Frilansande musiker
Trubaduren och vissångaren Lennart Bertilsson har i 33 år verkat som frilansande musiker, berättar Bohusläningen i ett personporträtt av pristagaren. Han har spelet i en mängd band och i andra grupperingar och sammanhang, och tillhör även styrelsen för Villa Elfkullen där han ansvarar för musik- och kulturkvällarna.

Kulturstipendier
Samtidigt med kulturpriset beslutade nämnden tilldela Anna Ahnstedt Mitle, visartist och kulturarbetare, och Rufus Wiena, magiker,  kulturstipendier ”för fortsatta studier och utveckling”.
Kulturpriset är på 10.000 kronor och stipendiet på 15.000 kronor vardera.

Ungdomsledarstipendium
Ungdomsledarstipendium på 15.000 kronor tilldelas Linnea Samuelsson "som ett erkännande av god ledargärning och en uppmuntran till engagemang för unga."
Pris och stipendier kommer att delas ut vid julkonserten i Uddevalla kyrka tisdag 10 december klockan 19.00, skriver kommunen på sin webbplats.
---
Uddevallabloggen.se: Lennart Bertilsson får årets kulturpris