söndag 10 november 2019

Eldsjäl från Uddevalla hyllades av landshövdingen

Länsöverdirektör Lisbeth Schultze, Dotte Nielsen och landshövding Anders Danielsson.
Foto: Misak Nalbandian

Vardagshjältar och eldsjälar från 17 av länets kommuner var 5 november inbjudna på länsmiddag i landshövdingens residens i Göteborg. Från Uddevalla fanns evenemangsarrangören med mera Dotte Nielsen.

Med länsmiddagarna vill landshövding Anders Danielsson uppmärksamma några av alla dem som gör goda insatser för sin del av länet eller för länet som helhet, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

"Många som gör fantastiska insatser"
Gästerna föreslås av kommunfullmäktiges ordförande, som också bjuds in till middagen.
- Det finns så många människor som gör fantastiska insatser runtom i vårt län, ofta helt ideellt, men som sällan får den uppmärksamhet de förtjänar, sa landshövdingen i inledningen av kvällen.
- De är eldsjälar i det lokala föreningslivet och arbetar för att få ungdomar i rörelse, för att hjälpa utsatta, för att minska de sociala klyftorna i samhället, för att verka för bättre miljö och klimat eller för att sprida konst och kultur. Ja, listan på insatser kan göras lång, men kort sagt - deras arbete gör vårt län till en lite bättre plats att leva på, sa landshövdingen.

För Dotte Nielsen löd motiveringen:
"Dotte Nielsen är mycket engagerad i den lokala samhällsdebatten och står för ett positivt synsätt på sin kommun och framtiden. Han arrangerar idrottsevenemang som swimrun och hinderbanetävlingar. Dessutom driver han Uddevallas största facebookgrupper och bloggen och nöjesguiden Mitt Uddevalla. "
Gruppbild från länsmiddagen hos landshövdingen den 5 november.
Foto: Misak Nalbandian

---