söndag 15 september 2019

Kreta Uddevallabornas favoritresemål i sommar

Bild: Pixabay

Kreta var det mest populära resmålet bland resebyrån Tickets kunder i Uddevalla sommaren 2019, tätt följt av Alanya och Split visar statistik som resebyrån publicerat.

Årets sommar bjöd inte på samma långa period av rekordvärme som i fjol. Regn och svalare temperaturer fick stor effekt på resebokningarna som ökade rejält från i fjol, skriver Ticket i ett pressmeddelande.
- Det avvaktande bokningsbeteendet som vi sett det senaste året fortsatte in i sommaren. Men när sommarvädret inte levererade så ökade efterfrågan på utlandsresor kraftigt, säger Madelen Heino Tavemark, säljchef hos Ticket Uddevalla.

Turkiet ökar - Mallorca minskar
Turkiet, som under 2016 upplevde rejäla bokningsras på grund av politiska oroligheter, har upplevt en kraftig ökning under det senaste året, bland annat till följd av en fördelaktig växelkurs som gjort resorna extra prisvärda.
Populära Mallorca, dit antalet resor har skjutit iväg i raketfart under flera år, minskade istället bokningarna på grund av att de senaste årens höga efterfrågan har lett till ökade prisnivåer på framförallt hotellrum, skriver Ticket.

Mest populära resmål bland Uddevallaborna sommaren 2019:

1. Kreta
2. Alanya
3. Split
4. Paris
5. Bangkok
6. Mallorca
7. Rhodos
8. Cypern
9. London
10. Lissabon
(Källa: Tickets bokningsstatistik)
---