söndag 14 april 2019

Mjölkbonde i Ljungskile fick guldmedalj av Prins Carl Philip

LRF Mjölks Guldmedalj 2019, Arla Foods Väst: Lars-Göran Larsson, Simlångsdalen, Camilla Fransson och Anders Karlsson, Mellerud, Lennart Mattsson, Ljungskile, Christer Dahlqvist, Värsås, samt Bo-Gunnar Jonsson, Tibro.
Foto: Jann Lipka

Lennart Mattsson, Ljungskile, belönas med LRF Mjölks Guldmedalj för att ha levererat mjölk av högsta kvalitet under 23 år. Den 8 april tog han emot medaljen av Prins Carl Philip vid en ceremoni i Stockholm.

– Jag har inte tänkt så mycket på guldmedaljen. Jobbet har bara rullat på här på gården. Men nu när det har blivit dags så känns det kul att få den, säger Lennart Mattsson i ett pressmeddelande från LRF Mjölk.

Började 1991
Han började som mjölkbonde 1991 på släktgården Grinneröds Kolbengtseröd utanför Ljungskile. Innan dess hade han hjälpt till på gården och korna lockade tidigt. I dag har han runt 25 stycken som han sköter med hjälp av sin sambo Inger Riisager, som också jobbar utanför gården.

"Händer alltid saker"
- Jag trivs för att det är ett omväxlande jobb. Det händer alltid saker när man jobbar med kor. De är godmodiga djur, vänliga och fantastiska på att producera mjölk av gräs och kraftfoder, säger Lennart Mattsson.

Fakta om Guldmedaljen:
Guldmedaljen är den högsta utmärkelse som LRF Mjölk delar ut för att premiera mjölkens kvalitet. Kriteriet är att man ska ha levererat mjölk av bästa kvalitet i minst 23 år. Ända sedan starten 1958 har medaljen överlämnats av en representant från kungahuset. I år delas Guldmedaljen ut till 37 mjölkbönder.
---