lördag 6 oktober 2018

Ny kriminalroman från Ljungskileförfattare

Dennis Karlsson.
Foto: Carola Rääf/Hoi förlag

"Mordet på Sara Weiss" är uppföljaren till deckaren "Mareld", från författaren Dennis Karlsson som bor i Ljungskile.
Den nya historien tar vid flera år senare när kriminalkommissarie Vera Lind kallas till en gammal övergiven hamn i Göteborg där två sargade kvinnokroppar har hittats i vattnet.


– Boken handlar om galenskap. Hur den kan uppstå, växa och fördjupas, för att slutgiltigt invadera en individ; om galenskap, begåvning och intelligens i en skön förening, och dess förödande konsekvenser, säger Dennis Karlsson i ett pressmeddelande.

Inspiration från yrkeslivet
Mycket av inspirationen till boken har han hämtat från sitt yrkesverksamma liv, då han är utbildad lärare, beteendevetare och psykoterapeut.
– Ett återkommande tema i Mareldstrilogin är barns utsatthet. Hur fel det kan gå, och framförallt hur barnet i vuxen ålder försöker hantera sitt liv och sina relationer med alla till buds stående medel, säger Dennis Karlsson.

Föddes i Uddevalla
Dennis Karlsson föddes i Uddevalla men bor nu utanför Ljungskile. Han har länge arbetat på skolor och behandlingshem. Innan han blev författare skrev han sångtexter och musik till filmer och musikteateruppsättningar.
---