lördag 12 maj 2018

Thomas Stenström till Hovhultsfestivalen

Bild: Pressbild/Creative Commons

(Uppdaterad 16 och 17 maj)
23 maj är det dags för åttonde upplagan av Hovhultsfestivalen. Till tidigare presenterade artisterna Marcus Larbring och Mayleen läggs nu Thomas Stenström.

"Vår sista stora artist för i år är ingen mindre än Thomas Stenström! Med över 30 miljoner spelningar på Spotify samt diverse nomineringar i bl.a Grammis-galan är vi riktigt stolta över att presentera honom!", skriver arrangörerna på Facebook.

Tidigare elever
Både Thomas Stenström och Marcus Larbring är tidigare elever på Hovhultsskolan och till fritidspedagogen och idrottsläraren Benny Johansson, berättar Uddevalla7Dagar.
Även Malin "Mayleen" Hemberg är från Uddevalla.
- Vi har dragit ner lite på sporten och satsar mer på att utveckla musiken i år, säger Benny Johansson till Uddevalla 7Dagar.

Futsalmästare och legender från förr
Precis som förra året kommer även de svenska mästarna i IFK Uddevalla Futsal. De ska spela i ett mixat lag med spelare från IFK Uddevalla Futsals damlag och får möta sjätteklassarna och "legender från förr": Ralf Jansson, Martin Larsson och Ayo Oyedeji från Oddevold.

Började som loppis
Hovhultsfestivalen startade för åtta år sedan som en loppis på Hovhultsskolans skolgård, och har under åren växt till en hel festival. Den arrangeras av lärare och elever på skolan.