torsdag 12 april 2018

Kommunledningen åker till Kina

Järnvägsstationen i Shiyan.
Bild: Wikimedia Commons

På lördag 14 april åker Uddevallas kommunledning och representanter för Uddevallas näringsliv och Business Sweden till staden Shiyan i Kina. Där ska diskussionerna om ett samarbete kring främst näringslivsfrågor och kultur fortsätta.

Shiyan och Uddevalla har skrivit på en avsiktsförklaring om vänskap och ett framtida samarbete. En kinesisk delegation från Shiyan besökte i augusti Västsverige och Uddevalla, och nu har en inbjudan kommit till Uddevalla, skriver kommunen på sin webbplats.
- Vi ser fram emot resan och hoppas att ett eventuellt framtida samarbete kan främja näringsliv och affärsutveckling i både Uddevalla och Shiyan, säger Ingemar Samuelsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Besök till 20 april

Besöket pågår 14-20 april och från kommunen deltar Ingemar Samuelsson, oppositionsrådet Carin Ramneskär (M), kulturnämndens ordförande Annelie Högberg (S), kommundirektör Peter Larsson, tillväxtavdelningens chef Anders Brunberg och kultur- och fritidschef Katarina Hansson.
Med på resan är även Bohusgårdens vice vd Majsan Ågren och representanter från Business Sweden.

Stadsutveckling och miljöskydd
Affärsutveckling och näringslivsfrågor, stadsutveckling och miljöskydd, kulturellt utbyte och turism är frågor som kommer att diskuteras under studiebesöket, skriver kommunen.
---