onsdag 20 december 2017

Lisa från Uddevalla blev Deromes 2000:e medarbetare

Lisa Simonsson med Deromes koncernchef Magnus Andersson.
Bild: Deromegruppen

Byggvarukoncernen Derome växer snabbt. Den 2000:e medarbetaren blev Lisa Simonsson från Uddevalla, som började i företaget den 20:e november.

För bara 2,5 år sedan var antalet anställda hälften, det vill säga 1 000.
- Det har gått snabbt de senaste åren. Vi har haft en kraftig expansionstakt och vi har växt på alla fronter i koncernen, säger koncernchef Magnus Andersson i ett pressmeddelande.

Arbetade tidigare inom bilindustrin
Lisa Simonsson är utbildad maskiningenjör, kommer från Uddevalla och är nu bosatt i Strömstad. Hon arbetar som takstolskonstruktör på Derome Byggvaror & Träteknik, som är en av delarna i koncernen.
Lisa var tidigare ingenjör inom bilindustrin och fick nys om Derome genom en bekants släkting. Hon blev nyfiken på trä som material och är just nu mitt uppe i en tre månader lång introduktion i Derome.
- Jag trivs väldigt bra. Det är mycket att lära sig och skiljer sig ganska mycket från det jag gjorde innan, säger hon i pressmeddelandet.

Produktion i Tanumshede
Deromegruppen är Sveriges största familjeägda träindustri med anor från 1946. Företaget har idag produktionsanläggningar på flera platser i landet, bland annat Tanumshede.
---