måndag 20 november 2017

Lokal författare släpper debutromanBild: Jan-Ove Olsson
"Kanbara" är namnet på ett träsnitt av den japanske konstnären Ando Hiroshige men även namnet på debutromanen från Jan-Ove Olsson i Uddevalla.
Kriminalromanen har nyligen släppts på eget förlag, och i december blir det flera boksigneringar hos Hallmans bokhandel.

I boken får läsaren följa konstkännaren Fredric Rebel i  en resa från Bohuslän till flera europeiska städer i jakten på kriminella smugglingsnätverk med starka kopplingar till Sydamerika.

Blandar organiserad kriminalitet med kultur
- Jag tycker själv om att läsa deckare och gärna de som ger mig något mera om en annan kultur och berättar om ett fenomen eller en historisk eller aktuell händelse. När jag började planera romanen ville jag blanda organiserad kriminalitet med kultur, säger Jan-Ove Olsson till UddevallaNyheter.
- Jag har två böcker till om Fredric Rebel i tankarna. Nästa gång vill jag förlägga delar av handlingen till Venedig och kusten vid Adriatiska havet och jag har börjat göra research kring detta. Huvudpersonen ska utvecklas och jag planerar mera spänning och dramatik, säger Jan-Ove Olsson.

Nyligen tillbaka från Colombia
Jan-Ove Olsson är född och uppväxt i Bohuslän och har bott och arbetat flera år i Colombia.
- Vi har nyligen kommit tillbaka till Sverige efter en längre utlandsvistelse och bor nu i Uddevalla. Jag arbetade som adjunkt på ett universitet i staden Medellín, på kommunikationsfakulteten, och nu ska jag fortsätta som pedagog och konstvetare i Bohuslän.

Illustrerar och fotograferar
Mångsysslaren Jan-Ove Olsson gör även illustrationer och fotograferar. Bokens omslag har han gjort själv tillsammans med sin hustru som är grafisk formgivare.
"Kanbara" ges ut i Jan-Ove Olssons egen regi och distribueras genom lokala bokhandlare. Den säljs även på nätet via egen webbshop, Bokus och Adlibris.
Signeringarna på Hallmans är 2, 6 och 23 december.
---