lördag 21 oktober 2017

Marcel släpper liveinspelad EP

Bild: Provolo Media
Uddevallaartisten Marcel släpper nu en ny EP med tre låtar, "Tre sånger".  Låtarna är inspelade live och på en enda tagning.

Låtarna spelades in förra sommaren på ovanvåningen på Dagnys Cafe, berättar Marcel på sin Facebook-sida. Låtarna är "Du fattas", "Idiot" och "Jag ser att du gråter".

"Något annat hände med låten"
"Du fattas" kom till efter att en kvinna i Marcels närhet blev ensam då hennes mor drabbades av cancer och dog, berättar bolaget ProvoloMedia i ett pressmeddelande. "Idiot" skapades tillsammans på plats, medan den tredje låten "Jag ser att du gråter" finns med på albumet "Dagarnas regi".
- Men när vi spelade låten live så hände något annat med låten. Något bra. Jag älskade att spela den live och vi började prata om att spela in den versionen som vi gjorde live. Så då gjorde vi det, berättar Marcel på sin Facebooksida.

LeMarc spelade på debutsingeln
Marcel - Tobias T Johansson - skivdebuterade 2015 med singeln "Äldre än dig" där Peter LeMarc medverkar på munspel. Han var senast aktuell med plattan "Dagarnas regi", som släpptes tillsammans med en bok där tio kreatörer från Uddevalla tolkar låtarna i form av mat, bröd, foto och konst.
---