lördag 2 september 2017

Fritidsprylar samlas in i TV4-kampanj

Bild: Fritidsbanken


(Uppdaterad 3 sept)
Den 10 september arrangerar TV4 GeBortTillSport-dagen på ett 50-tal orter runt om i landet. Insamlingsplatser blir i huvudsak Fritidsbankens befintliga lokaler över hela landet. I Uddevalla kommer Fritidsbanken att ta emot saker på Rimnersvallen där IK Orient arrangerar "Götalandsmästerskapen".

GeBortTill Sport-dagen är en nationell insamling av sportutrustning i samarbete med Fritidsbanken. All insamlad utrustning skänks vidare till Fritidsbanken där vem som helst kan låna den gratis i 14 dagar.

Från 5 platser till 57
GeBortTillSport startade 2015 då 9,5 ton sportutrustning samlades in i fem städer. Nu görs samma satsning igen, med den stora skillnaden att Fritidsbanken är mottagare och att insamlingen sker på 57 platser, skriver Fritidsbanken på sin webbplats.

TV4 sänder från två platser
TV4 sänder live under förmiddagen från en av insamlingsplatserna, Hagaparken i Stockholm, samt från Fritidsbankens lokaler i Kronoparken i Karlstad. Reportrar i Karlstad blir skådespelarna Björn A Ling och Johan Östling, aktuella i den nya säsongen av Ack Värmland som sänds i TV4 senare i höst.

Invigdes i Uddevalla i november
Den som vill skänka sport- och fritidsutrustning söndag den 10 september beger sig till sin närmaste Fritidsbank, eller någon av övriga insamlingsplatser. Insamlingen pågår kl. 10.00 – 16.00.
Fritidsbanken i Uddevalla öppnade i november förra året och den ordinarie lokalen ligger på Östergatan 1.