lördag 5 augusti 2017

Guldmedalj till ung slagverkare

Svenska landslaget i blåsmusik tog hem en guldmedalj under World Music Contest i Nederländerna nyligen, "VM". En av musikerna i landslaget är blott 18-årige slagverkaren Felix Brodén från Uddevalla.

-Vi är så stolta över dem. De här ungdomarna sätter det internationellt sett magra svenska blåsmusiklivet på kartan i Europa och världen, säger i ett pressmeddelande Johan Tjäder, förbundssekreterare i Riksförbundet Unga Musikanter, som står bakom Landslaget.

Med i stadsmusikkåren och Marinens ungdomsmusikkår
Felix Brodén är slagverkare och ingår bland annat i Uddevalla stadsmusikkår. Han har spelat sedan han var nio år och blev för några år sedan även antagen till Marinens Ungdomsmusikkår i Karlskrona, har Uddevallabloggen.se tidigare berättat.

Nytt poängrekord
World Music Contest hålls vart fjärde år.Varje orkester får spela en kort konsert med tre låtar, som bedöms av en jury.  Svenska landslaget har hittills tävlat i division 2, men tog det här året steget till den näst högsta divisionen, division 1. Laget kammade där  hem 88,67 poäng av 100 möjliga vilket är nytt rekord för landslaget och gav laget en 13:e plats av 23 tävlande lag i division 1.
Guldmedalj ges till alla lag över 80 poäng, berättar Västerbottenkuriren.
---