lördag 26 augusti 2017

Felix Beckeman tog VM-guld

Bild: Svenska cykelförbundet

(Uppdaterad 28 aug)
Felix Beckeman från Uddevalla cykelklubb tog på fredagskvällen sitt första VM-guld i klassen 4X i italienska Val di Sole.

Felix kvalade snabbast av de 44 åkarna som kämpade om platserna till 1/8-finalerna, skriver Svenska cykelförbundet i ett pressmeddelande.
Felix fick även med sig en bra start i finalen och var i ledningen redan efter första svängen. I det sista stenpartiet fick  han punktering men lyckades ändå hålla undan hela vägen in i mål före fransosen Quentin Derbier. Bronset gick till italienaren Giovanni Pozzoni.

"Visade att han är bäst i världen"
– Vi visste att han kunde göra det här och så jäkla skönt att han klarade av det. Felix kvalade först etta och visade sedan att han är bäst i världen och vinner guld, säger förbundskapten Annie Söderberg till cykelförbundet.

Tidigare Europamästare
Felix Beckeman har under hela säsongen visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen på samtliga deltävlingar i världscupen och en andraplats i totalen.
Han blev Europamästare i polska Szczawno Zdroj 2012 men hade sedan flera skadefyllda säsonger. 2016 gjorde han comeback efter ett drygt års rehabilitering och slutade på en andraplats i totalen på 4X Pro Tour (världscupen).

"Inte hunnit smälta det än"
– Det känns väldigt bra, men jag har nog inte hunnit smälta det än, säger Felix Beckeman till P4 Väst
---