söndag 19 februari 2017

Ny Bender-fabrik ska vara klar 2018

Benders i Uddevalla. Bild: Benders
I början av 2018 beräknas Benders nya fabrik i Uddevalla för prefabricerade betongelement vara klar. Byggnationen av blandarstation är igång och rekrytering av personal har också inletts, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Benders fortsätter sin satsning på prefabricerade betongelement. Drygt ett år efter starten av Benders Byggsystem lägger företaget nu till Uddevalla som tillverkningsort vid sidan om den tidigare fabriken i Strängnäs och den nyligen förvärvade trapptillverkningen i Norberg.
Den nya fabriken i Uddevalla ska tillverka stomkomponenter i betong, till exempel vägg, bjälklag, balkonger och trappor.

Stor efterfrågan och tillgång på lokaler
En stor efterfrågan i kombination med tillgänglighet på lokaler i Uddevalla öppnade upp för satsningen, sägert VD:n för Benders Byggsystem, Magnus Odhagen:
– Efter förvärvet av Norbergstrappan var det dags för Benders Byggsystem att ta nästa steg och dessutom börja fylla vår fabrik i  Uddevalla med egen produktion. Tillfället kunde inte bli bättre då marknaden är i stort behov av prefabricerade betongelement.

Rekrytering av personal igång
Rekryteringen av produktionspersonal och produktionsledare för tillverkning av trappor har redan startat, likaså byggnation av blandarstation och inköp av traverser och gjutbord. Lokalerna kommer sedan att fyllas på med maskiner och utrustning succesivt och i början av 2018 ska en komplett fabrik vara igång.
– Vi får till en början bra hjälp från diverse avdelningar inom koncernen men vår förhoppning är att vi relativt snart ska vara en väl fungerande enhet med egen projektledning, egna konstruktörer och säljorganisation i tätt samarbete med de andra enheterna i Norberg, Stockholm och Strängnäs samt Benders Byggprodukter, säger Niklas Jonsson, Regionchef Byggsystem Väst.

– Våra unika logistiklösningar med tåg
och möjlighet till båttransport från egen
kaj skapar även förutsättningar för att titta
på en export av produkter från Uddevalla.
Det är en spännande tid vi står inför,
säger koncern-VD Ove Bender.

Bild: Benders.---
> Benders: Benders Byggsystem utökar i Uddevalla
> Bohusläningen: Benders storsatsar i Uddevalla