måndag 21 november 2016

1,5 miljon till IK Rössö och Hälle IF

IK Rössö och Hälle IF får sammanlagt 1,5 miljon kronor från Thordénstiftelsen genom satsningar som sträcker sig över flera år.
Hälle får pengar till en elitförberedande juniorakademi, medan Rössö satsar på föreningsutveckling på främst ungdomssidan.

Överenskommelserna sträcker sig över tre år, 2017-2019.
- På det här sättet medverkar vi till att skapa förutsättningar för ett mer långsiktigt utvecklingsarbete med ungdomar i föreningarna vilket ökar möjligheterna att nå goda resultat, säger Lars Bäckström, landshövding och ordförande i Thordénstiftelsen, i ett pressmeddelande.

Tränare får anställning
Niklas Christensson, tränare i Rössö, blir anställd på deltid för att hålla ihop arbetet med att utveckla föreningen och stärka ungdomssidan.

Satsning på talangfulla juniorer
Projektet i Hälle inriktas mot talangfulla juniorer, som bedöms ha möjlighet att nå svensk och internationell elit inom friidrott.  En särskild satsning kommer att göras för att rekrytera från invandrartäta bostadsområden och skolor. Ulf Friberg, tränare i Hälle IF och landslagsansvarig för medel- och långdistans, knyts till projektet.
I båda överenskommelserna ingår att särskilt talangfulla juniorer i andra föreningar i vårt område ska kunna knytas till projekten.
---
> Thordénstiftelsen: Thordénstiftelsen träffar överenskommelse med IK Rössö Uddevalla och Hälle IF om ungdomssatsning och juniorakademi
> Bohusläningen: Miljonsatsning på Uddevallaklubbar
Tidigare inlägg:
> UddevallaNyheter: 200 000 Thordén-kronor till IK Rössö