lördag 1 oktober 2016

A cappella-amerikaner till Östrabo


Rock och pop med bara fem röster som instrument.
Det blir det när amerikanska a cappella-gruppen Face Vocal Band kommer till Uddevalla och Östraboteatern 11 november - en av endast fem konserter som gruppen ger på sin andra turné i Sverige någonsin.

Face Vocal Band kommer från Boulder, Colorado. Bandet har tävlat i den amerikanska tävlingen "The Sing-Off" och i "America´s Got Talent" och hyllats flera gånger i amerikansk press.

Bokade av The Real Groups manager
Det är Helena Roos, manager för svenska a cappella-ikonerna och veteranerna i The Real Group, som tagit gruppen till Sverige.
- Jag kom i kontakt med Face förra året då de hade samlat ihop pengar genom crowdfunding och ville åka på sin första turné någonsin. Egentligen ville de samarbeta med The Real Group men de skulle vara på turné i Italien just då så jag bjöd Face till Norrbotten till att göra två helt egna konserter istället, berättar Helena Roos för UddevallaNyheter.

"Helt överväldigade"
- De modiga personer som vågade köpa grisen i säcken och komma till konserten var helt överväldigade. Som konsertarrangör har jag aldrig tidigare upplevt att folk kommer fram och skakar hand med mig efter konserten och innerligt tackar för en fantastisk konsertupplevelse, säger Helena Roos.
- I år gör Face ett efterlängtat återbesök i Luleå och Piteå och efter samarbete med en lokal arrangör i Bohuslän kommer gruppen att få göra ett stopp på västkusten också, säger Helena Roos.
---
> Evenemang.se: Face Vocal Band från USA
> Face Vocal Band - webbplats