onsdag 7 september 2016

Klämman sålt - byggs om till privatbostad

Bild: Bostadsbutiken

Nu är UIS:s förra klubbhus på Klämman sålt.
Köpare är Uddevallabon Greger Andersson som har fått bygglov för att bygga om och renovera fastigheten till privatbostad, en villa. På sikt finns även planer på uthyrning.

- Exakt hur är inte bestämt men första tanken har varit att hyra ut veckovis på sommaren. Det är ett populärt friluftsområde med både fiske, vandring och motionsleder, säger Greger Andersson till UddevallaNyheter.
- Jag har ingen tidigare koppling till just Klämman, men som Uddevallabo  har jag vistats mycket på Herrestadsfjället och det är ju ett mycket naturskönt område, säger Greger Andersson.

Namnet ska bestå
Namnet Klämman tänker han fortsätta använda för sin fastighet och verksamhet i området:
- Det är ett folkkärt namn som är känt hos många, så det tänker jag behålla.
Det var i maj som Klämman lades ut på Hemnet. Uddevallabornas forna skidcentrum utnyttjades allt mindre, och UIS ordförande Christer Nyman förklarade att anläggningen kostade mer än den smakade. Föreningen vill istället på sikt satsa på en permanent konstsnöanläggning i Sanders Dalar, tillsammans med kommunen.

Stort intresse och många bud
Intresset för Klämman har varit stort, och intressenterna har bestått av både privatpersoner, företag och föreningar. Det begärda priset var 575 000 kronor men det slutliga priset stannade på 800 000 kronor.
- En del av pengarna kommer vi säkert att lägga in i ett nytt klubbhus i Sanders Dalar om det blir en permanent anläggning där. Det är inte jättemycket pengar men ett bra startkapital, säger Christer Nyman till UddevallaNyheter.

Fortsätter spåra
Även fast UIS nu lämnar klubbhuset på Klämman så fortsätter föreningen sköta spårningen för skidåkning i området, så länge kommunen arrenderar den aktuella marken.
---
> Tidigare inlägg på UddevallaNyheter: UIS säljer Klämman - satsar på Sanders Dalar