fredag 9 september 2016

Ung pianist åter till Uddevalla med egen show
För ett år sedan var han gästartist vid Robert Wells konsert i Uddevalla. Med flera stipendier och priser i bagaget kommer  pianisten, sångaren och underhållaren David Carbe nu åter till Uddevalla för en egen konsert med sin David Carbe Kvartett.

- Jag tycker att Uddevalla är en mycket trevlig stad som jag har spelat alldeles för sällan i. Jag vill sprida mina konserter till nya städer och då var Uddevalla ett självklart val, säger David Carbe till UddevallaNyheter.

Robert Wells en mentor
Den 23-årige Kungsälvspianisten har redan en diger meritlista. Han har till exempel en egen årlig show i Kungälv, varit förband åt Jill Johnson och gjort flera framträdanden i radio och TV.
Med Robert Wells har han gjort ett 50-tal konserter i olika sammanhang.
- Robert är lite av en mentor för mig. Jag har gästspelat med honom en hel del, precis så som han gjorde med Charlie Norman förr i tiden. Det är oerhört inspirerande att få spela med honom, säger David.

"Varierad konsert"
Showen han nu tar till Uddevalla och Folkets hus den 15 oktober har han framträtt med i flera andra städer, till exempel Borås och Alingsås.
- Det blir en mycket varierad konsert i två akter med musik i genrer som rock’n roll, boogie woogie, musikal, jazz och vispop. Exempel på artister vars musik vi framför är Elvis, Elton John, Ted Gärdestad, Chuck Berry och Charlie Norman, berättar David.
---
> Evenemanget på Facebook
> Carbe Musik: Om David
> Kungälvs-Kuriren: Kungälvssläpp till David Carbe med gäster
> Bohusläningen: Vilken medleyfest