torsdag 29 september 2016

Finsk komedisuccé gästspelar i Uddevalla

Ilmari Saarelainen. Foto: Kari Sunnari
Nu kommer en av Finlands mest folkkära skådespelare Ilmari Saarelainen till Sverige och Uddevalla med föreställningen "Parasta ennen" - Bäst före.
Krister Classon ("Stefan och Krister") har skrivit manus och finlandssvenske komikern André Wickström ("Parlamentet" m m) har översatt till finska.

"Bäst före" är en humoristisk enmansshow som reflekterar över hur snabbt livet går och att man en dag vaknar upp och är gammal, skriver Riksteatern i ett pressmeddelande.
På scenen står Ilmari Saarelainen och reflekterar med mycket humor över vad som händer när man åldras och hur vi förändras som människor.

"Hela Finlands bror"
Pjäsen har tidigare gjort stor succé i Finland och är ett samarbete med Tammerfors Arbetarteater. Ilmari Saarelainen är en av Finlands mest välkända skådespelare och har medverkat i en rad teateruppsättningar, tv-serier och filmer.
– Han är hela Finlands bror, svåger, morbror och morfar. En väldigt omtyckt skådespelare både på tv och på teaterscenen, säger André Wickström.

Textas till svenska
Föreställningen spelas på finska och textas till svenska. Den är baserad på romanen "Du ser inte så gammal ut" av Rickard Fuchs.
Sverigepremiären sker den 19 oktober i Hallunda, och föreställningen i Uddevalla är i Folkets hus den 27 oktober.
---
> Riksteatern: Humoristisk show om att åldras
> Riksteatern: Parasta ennen - Bäst före (om föreställningen i Uddevalla)