fredag 19 augusti 2016

Privatpersoner fixar festival även i år

Bild: Freeimages.com(Uppdaterad 23 sept)
Trots förra årets succé meddelade föreningen Uddevalla Goes Rainbow tidigare i år att det inte blir någon Pride-festival i Uddevalla i år. Men nu tar två tjejer saken i egna händer och ordnar Uddevalla Pride den 24 september.

Det var i början av juni som Bohusläningen beskrev hur föreningen bakom Uddevalla Goes Rainbow inte hade redovisat sina ekonomiska utlägg i tid. Föreningen meddelade samtidigt att de lägger ned sin verksamhet.
– Många i vår bekantskapskrets frågade om det skulle bli av och då kände vi att – ja det ska det, säger en av initiativtagarna, Denise Olsson Bergqvist, till P4 Väst.
Hon var en av talarna vid förra årets festival.

Stöd från kommunen
Nu jobbar hon och den andra initiativtagaren Hilma Kekkonen Orell intensivt för att ordna allt det praktiska, boka talare och artister. De har också fått ett ekonomiskt stöd från kommunen.
Men arrangemanget blir inte en exakt fortsättning på Uddevalla Goes Rainbow.
– Det här är ett helt nytt arrangemang, något som vi absolut kände att vi ska genomföra, säger Denise Olsson Bergqvist till Bohusläningen.

Klädbytardag
Ett sidorarrangemang under dagen blir klädbytardagen "Proud Clothing Swap"på Bryggeriet, arrangerat av Projekt Gör om, gör rätt.
---
> P4 Väst: Ny Pridefestival arrangeras i Uddevalla
> Bohusläningen: Pridefestival återuppstår i Uddevalla
> Projekt Gör om, gör rätt: Proud Clothing Swap
> Bohusläningen: Många beklagar nedläggningen
> Bohusläningen: Festen där alla är välkomna
17 sept:
> Evenemanget på Facebook
21 sept:
> Uddevalla kommun: Fullt med aktiviteter på Uddevalla Pride
23 sept:
> Bohusläningen: Dags för Uddevalla Pride