söndag 21 augusti 2016

Miljonvinst på Lotto till Uddevalla

Bild: Svenska Spel
(Uppdaterad)

En av tre miljonvinster vid lördagens Lotto-dragningar gick till Uddevalla. Det var ett spel för 82 kronor inlämnat på City Gross som gav nästan 1,2 miljoner kronor.
Men hade sista siffran i Jokerdragningen blivit 7 istället för 6 hade utdelningen blivit nästan 100 gånger större för de två familjemedlemmarna som tippat tillsammans.

På kvällens båda Lotto-dragningar blev det tre miljonvinster, berättar Svenska spel på sin webbplats.
På Lotto 1 gav sju rätt 1 194 641 kronor till två vinnande spel. Det ena var inlämnat på City Gross i Uddevalla medan det andra var spelat via svenskaspel.se från Kållered.

Nästan två miljoner på Lotto 2
Kvällens högsta Lottovinst kom på Lotto 2 där den enda raden med sju rätt återfanns på ett spel inlämnat på Bills Tobak i Hallstavik. Det spelet gav hela 1 981 018 kronor.

"Oväntat och samtidigt jätteroligt"
Under söndagseftermiddagen nådde Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson vinnaren i Uddevalla.
– Va, miljonvinst på Lotto!? Det här var väldigt oväntat och samtidigt jätteroligt. Vi är två i familjen som spelar ihop och det startade vi med innan sommaren, så vi har bara kört ett par veckor. Otroligt! säger mannen som vill vara anonym till Svenska Spel.
– För egen del är jag mest en stryktippare och har faktiskt haft 13 rätt. Men det här slår allt sett till vinsten. Pengarna kommer jag använda till att lösa en del ekonomiska bitar och självklart någon skön resa också. Härligt!, säger vinnaren.

"Drömvinsten tar vi hem nästa gång!"
Men det kunde som sagt mycket väl ha blivit en betydligt större vinst som landat i Uddevalla. Vinnarduon hade spelat på Joker också och de hade slutsiffrorna 06. Hade de haft 07 hade vinstsumman gått upp till närmare 100 miljoner kronor.
– Oj då, var vi bara ett Jokernummer från Drömvinsten. Det gör inget, den får vi ta hem nästa gång!, säger vinnaren till Svenska Spel.
---
> Svenska Spel: Lottomiljoner till Uddevalla, Kållered och Hallstavik ikväll
> Svenska Spel: Lottomiljonärer i Uddevalla ett nummer från 98 miljoner
> Bohusläningen: Uddevallabo en siffra från vinst på 98 miljoner