tisdag 28 juni 2016

Superbilar visas upp i Uddevalla

Bild: Ola Ericson
(Uppdaterad 30 juni)
Bilstylaren Ola Katamso Ericson kommer till lördagens bilevent Uddevalla Träffen 2016 med sin hyllningsbil till avlidne Fast & Furious-skådespelaren Paul Walker.
Han har även med sig sitt nybygge för året: RosaBilen som är ett projekt tillsammans med Cancerfonden i kampen mot bröstcancer.

Bild: Ola Ericson
Ola Katamso Ericson bor i Kalmar och har hållit på med bilstyling i 15 år och har vunnit en rad priser, inte minst för sin Paul Walker-bil.

Dog i bilolycka
Paul Walker var stjärna i filmserien Fast & Furious och dog i en bilkrasch 2013.
- Det blev naturligt att bygga en hyllningsbil då filmerna och hans rollfigur inspirerat mig väldigt mycket, berättar Ola Katamso Ericson för UddevallaNyheter.

Närstående drabbades av cancer
- Jag ville följa upp Paul Walker-bilen med något som också betyder mer än något så materiellt som en bil. En del av RosaBilen-projektet är att en av mina närmaste vänners mamma nyligen drabbades av bröstcancer och har kämpat sig igenom operation och behandling.  säger han om senaste bygget.
En ny chans att se de bägge bilarna i Uddevalla blir det i slutet av juli, då de ska vara med vid ett evenemang på Lane Loge.

Tävling med flera klasser
Uddevalla Träffen 2016 är ett bilevent med flera olika klasser och pokaler att tävla om, bland annat bästa finish, bästa interiör och bästa ljudanläggning.
---
> Uddevalla Träffen 2016 på Facebook
> Kvällsposten: Olas hyllning till avlidne Paul Walker
> Barometern: Nya projektet efter Paul Walker-bilen
> RosaBilens webbplats
> Ola Katamso Ericsons webbplats
Ola Katamso Ericson. Bild: Privat


Annons: