måndag 27 juni 2016

"Fritidsbanken" öppnas i Uddevalla

(Uppdaterad 30 aug)
1 september öppnar "Fritidsbanken" i Uddevalla. Konceptet finns på några andra platser i landet, och ger möjlighet för alla att gratis låna sport- eller fritidsutrustning under två veckor.

Fritidsbanken är ett samarbete mellan Uddevalla kommun, Västsvenska idrottsförbundet och Uddevallahem, som står för lokalen på Östergatan 1.

Möjlighet att prova på
- Det här är en kanongrej! Man kan prova på olika aktiviteter och förhoppningsvis komma med i föreningslivet i Uddevalla, säger idrottskonsulent Thomas Franzén på Västsvenska idrottsförbundet, på kommunens webbplats.
 - Grundtanken med Fritidsbanken är återbruk och ett hållbarhetstänk, att återanvända begagnad utrustning. Vill man stötta så kan man lämna fritidsartiklar, hyllor till förvaring eller annat som behövs i lokalen. Vi söker ett brett samarbete, gärna med fler parter, säger Anna Reinhardt, enhetschef på kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Ger jobb åt 7-8 personer
Bemanningen av Fritidsbanken kommer att ge tillfälle till arbetsträning för 7-8 personer.
Vill man skänka utrustning är Fritidsbanken bemannad för inlämning från och med 1 juli på måndagar klockan 11.00-17.00 och fredagar klockan 12.00-16.00. Övrig tid kan man lägga saker i en låda utanför lokalen på Östergatan 1.
---
> Uddevalla kommun: Fritidsbanken öppnar i Uddevalla
30 aug:
> Uddevalla kommun: Vill du skänka sport- och fritidsutrustning?