tisdag 17 maj 2016

Unika tolkningar när Marcel albumdebuterar

Bild: Provolo Media


(Uppdaterad 7 juni)
Den 4 juni släpper Uddevalla-artisten Marcel sin debutskiva ”Dagarnas regi”. Och han gör det i ett unikt projekt - tillsammans med skivan kommer en bok där tio kreatörer från Uddevalla tolkar låtarna i form av mat, bröd, foto och konst.
En del av maten serveras också vid en releasefest på Musselbaren i Ljungskile den 4 juni.

- Projektet har växt fram i en lust att göra något mer, att överraska och att göra det som inte är gjort. Frågan "Hur smakar en låt?" är inte ställd, så vitt jag vet. Att översätta något från det auditiva till något annat sinne är inte helt enkelt, men spännande, säger Marcel i ett pressmeddelande.
- Alla kreatörer har sedan ställt sig frågan, men utifrån deras uttryckssätt och de sinnen som är kopplade till den. Resultatet blir otroligt gott och vackert, på samma gång, säger Marcel.

Brödrecept och tavlor
En av de medverkande kreatörerna är Teres Johansson, tidigare ägare av Einars konditori och idag ägare av Hamnbageriet. Hon tolkar Marcels musik med brödrecept.
- Att tolka musik med bröd var det svåraste jag gjort. Hur smakar sorg? Vilken textur har glädje?, säger hon på projektets webbplats.
Konstnären Christine Larbring tolkar med tavlor i olika tekniker.
- Att få en känsla genom musiken och måla utifrån det är härligt. Musik och konst har mycket gemensamt i uttrycket, säger hon.

LeMarc spelade på singeln
Marcel - Tobias T Johansson - släppte för ett år sedan debutsingeln ”Äldre än dig”, som bland andra Peter LeMarc spelade på. Låten finns nu med på debutalbumet i en remix som Gabrielis Kaye från Los Angeles gjort.
---
> Provolo Media: Marcel släpper "Dagarnas regi". Men hur smakar låten?
> UddevallaNyheter: Marcel släpper singel med LeMarc på munspel
7 juni:
> Bohusläningen: Han släpper album med alla sinnen
> Provolo Media: Releasen blev succé!