onsdag 9 december 2015

Nu byter Västtrafik tidtabeller

Foto: Allan Karlsson
På söndag den 13 december blir det nya tider i kollektivtrafiken, när Västtrafik genomför vinterns tidtabellsskifte. Alla linjer får nya tidtabeller och på många håll justeras körvägar och tider.

I Uddevalla minskar trafiken under helgmorgnar. Det är främst linje 1 och 5 som berörs. Utbudet på linje 12, som kör tidig morgon och sen kväll, utökas istället på vardagar.

Linje 730 får ett utökat utbud mellan Bengtsfors och Uddevalla.  Linjen kör inte längre till Göteborg utan Kampenhof blir ändhållplats för samtliga avgångar.

På linje 822 Ljungskile-Uddevalla byter hållplats Sundskogen namn till Sundstrand.

På linje 845 Grundsund-Fiskebäckskil-Bokenäs-Uddevalla tidsjusteras tidtabellen för att bättra anpassas till färjan vid färjeläget Östersidan.

För Västtågen på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad utökas trafiken mellan Göteborg och Uddevalla på vardagar med fler avgångar under kvällstid. Helgtrafiken utökas också med fler avgångar samt att det införs nattrafik.

På sträckan Uddevalla-Strömstad utökas utbudet på vardagar med tre nya avgångar mellan Uddevalla och Munkedal. En av dessa avgångar fortsätter upp till Dingle.

För Västtågen mellan Uddevalla och Göteborg via Trollhättan får morgontåget från Uddevalla till Göteborg via Trollhättan en justerad tidtabell. Den nya avgångstiden är kl. 06.18 från Uddevalla och kl. 06.37 från Trollhättan. På detta tåg går det inte att resa med kontoladdning.

Den så kallade Närtrafiken utökas i Uddevalla med ytterligare tider då man kan åka, 18-19 och 21-22.

Tidtabeller och mer om förändringarna
På Västtrafiks webbplats finns en lista över alla större förändringar fördelade per geografiskt område. Där finns även alla nya tidtabeller att läsa och ladda ner. Västtrafiks reseplanerare är uppdaterad med all ny information när man söker sin resa.

Källa:
> Västtrafik: Nya tider från och med söndag
> Västtrafik: Tidtabellskifte 13 december
> Tidigare inlägg på UddevallaNyheter: Fler tågturer Uddevalla-Göteborg kvällar och helger

Läs även:
> UddevallaNyheter: Närtrafiken utökas i Uddevalla