torsdag 3 december 2015

Närtrafiken utökas i Uddevalla

Karta: Västtrafik
(Uppdaterad 9 dec)
Uddevalla är en av tolv kommuner där Västtrafik från den 13 december utökar konceptet Närtrafik.
Har du långt till den ordinarie kollektivtrafiken kan du bli hämtad vid dörren och bli körd till en så kallad närtrafikhållplats, och vice versa.


 – Närtrafik gör det möjligt att resa kollektivt också om du bor på landet, och med den här satsningen hoppas vi att ännu fler ska upptäcka alla fördelar, säger Camilla Holtet, chef strategisk planering på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Folder till alla hushåll
Under denna vecka har en folder med information om Närtrafik delats ut till alla hushåll i de tolv kommunerna: Uddevalla, Bollebygd, Borås, Grästorp, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lerum, Lilla Edet, Mark, Tibro och Vårgårda.

Fakta om Närtrafik
Närtrafik innebär att du kan bli körd mellan en valfri adress i grönmarkerat område (se kartan) och någon av närtrafikhållplatserna. I Uddevalla finns följande hållplatser:
  • Ljungskile: Ljungskile station, Ljungskile vårdcentral
  • Rotviksbro: Rotviksbro södra (Rotan)
  • Uddevalla: Dalabergs centrum, Kampenhof läge 32 (Kampenhofsgatan), Kungstorget, Sjukhusentrén
I Uddevalla innebär satsningen att tiderna man kan åka med Närtrafik utökas.

Närtrafik är öppen för alla. En resa kostar 39 kronor (41 kr från den 3 januari) och förbeställs på telefon 0771-91 90 90. Man betalar direkt till föraren eller med en särskild sms-biljett. Västtrafiks periodkort gäller inte, men i de kommuner som erbjuder seniorkort är dessa giltiga som biljett.

Källa:
Västtrafik:
> Pressmeddelande: Satsning på mer närtrafik i Västra Götaland från 13 december
> Om Närtrafik på Västtrafiks webbplats

9 dec:
> Västtrafik: Tidtabellskifte 13 december