lördag 26 september 2015

Uddevalla startar naturbruksutbildning

Uddevalla Gymnasieskola startar höstterminen 2016 naturbruksutbildning inom inriktningarna djur, trädgård och skog. Skolan ska bland annat samarbeta med Nordens Ark.

Utbildningen är treårig och bedrivs inom Uddevalla Gymnasieskolas lärlingsutbildningar (GLU) i nära samarbete med företag inom de gröna näringarna.
 
Samarbete med Nordens Ark
Den största samarbetspartnern blir Nordens Ark som redan idag har utbildningssamverkan med Uddevalla Gymnasieskola.
- Som lärling är eleven halva tiden på praktikplatsen och halva tiden på skolan. Det gör att företagen inom de gröna näringarna aktivt kan vara med att säkra sin kompetensförsörjning genom samverkan med Uddevalla Gymnasieskola, säger gymnasiechef Stefan Einarsson i ett pressmeddelande.
 
Regionskolor läggs ned
I tisdags beslutade regionfullmäktige att Västra Götalandsregionens naturbruksskolor i Dingle, Nuntorp och Strömma läggs ner efter vårterminen 2017.
Det finns ett avtal som inte går ut förrän 2018 mellan kommunerna och regionen om att kommunerna inte får starta naturbruksutbildningar.
- Men sista året har det hänt så mycket och regionen ifrågasätter själv sin verksamhet och stänger ner. Då finns det ingen anledning att vila på hanen utan vi kliver in i det nu, säger skolchef Hans-Lennart Schylberg till Bohusläningen.
 
Källor: