måndag 29 juni 2015

Fler tågturer UA-Göteborg kvällar och helger

Tågtrafiken mellan Uddevalla och Göteborg utökas kraftigt på kvällar och helger i nästa års tidtabell. Det framgår av den trafikplan för 2016 som Västtrafik nu fastställt. Även trafiken mellan Uddevalla och Munkedal/Dingle förstärks.

I Uddevalla blir det glesare stadstrafik på helgmorgnar, till förmån för utökningar morgon och kväll på vardagar.

Buss 730 från Bengtsfors får ny ändhållplats i Uddevalla. Resenärer som ska till Göteborg får ta tåg eller buss från Uddevalla.

De flesta nya tidtabeller ändras i december.


Ur trafikplanen:

Tåg Uddevalla-Göteborg
"Västtåg Göteborg-Uddevalla - får utökat utbud under kvällar och helger. På vardagar utökas tågtrafiken på kvällstid med tre nya avgångar från Göteborg respektive Uddevalla; från Göteborg kl. 21.40, 22.40 och 23.40 och från Uddevalla kl. 21.05, 22.05 och 23.05. Vi utökar även utbudet på kvällstid på helger. På lördagar förtätats utbudet till timmestrafik och det blir avgångar fram till midnatt både lördag och söndag. Genom denna utökning erbjuder vi fler och bättre resmöjligheter på kvällar både vardag och helg."

Tåg Uddevalla-Munkedal/Dingle
"Västtåg Uddevalla-Munkedal/Dingle - utökat utbud mellan Uddevalla-Munkedal-Dingle. Västtrafik har fått önskemål från Munkedals kommun om mer tågtrafik mellan Munkdal och Uddevalla. Ett särskilt önskemål finns också från naturbruksgymnasiet i Dingle om att skapa bättre förbindelser på fredagar efter att skolan har slutat för veckan. Genom att en del avgångar förlängs till och från Munkedal och Dingle erbjuder vi våra kunder ett bättre utbud och fler resmöjligheter."

Uddevalla stadstrafik – minskat utbud på helgmorgnar
"Främst berörs linje 1 och 5, som får färre avgångar under lördag och söndag morgon. Genom att minska ner på utbudet då få reser, kan vi utöka utbudet på linje 12, som kör tidig morgon och sen kväll, på vardagar."
(Linje 1: Helenedal-Kampenhof, linje 5: Kurveröd-Kampenhof-Äsperöd, linje 12: Kampenhof-Dalaberg-Äsperöd-Kampenhof)

Linje 730 (Bengtfors-Uddevalla-Göteborg) – förändrad linjesträckning
"Linje 730 får ett utökat utbud mellan Bengtsfors och Uddevalla. Linje 730 kör inte längre till Göteborg utan hållplats Kampenhof i Uddevalla blir ändhållplats för samtliga avgångar. Linje 730 stannar inte vid hållplatserna Torp Terminalen, Ljungskile station, Kungälvsmotet och Nils Ericson Terminalen. För de kunder som idag reser till och från Göteborg hänvisar vi till byte till tåg i Uddevalla (linje 730 kommer att ha passning med tåget). Genom denna åtgärd kan vi erbjuda vi fler resmöjligheter inom Dalsland och till och från Uddevalla. För de kunder som mister sin direktresa till Göteborg erbjuder vi även fortsättningsvis ett bra utbud med tåg mellan Göteborg och Uddevalla."

Källa:
> Västtrafik - läs mer i pressmeddelande med länk till bilaga med alla förändringar