fredag 8 maj 2015

Efter 50 år - trafik igen längs anrik västkustrutt

 M/S Nya Skärgården visades för pressen den 11 maj, och jungfruresan blir den 5 juli.
Foto: Kulturbåtar
(Uppdaterad 12 maj)
Efter 50 år återupptas den anrika skärgårdslinjen mellan Göteborg och Strömstad. Det är rederiet Kulturbåtarna som startar Svenska Väskustlinjen med fartyget M/S Nya Skärgården.
Bohusläns museum och sex andra stora bohuslänska besöksmål inom kultur och natur är med och marknadsför möjligheten att kryssa en eller flera dagar i skärgården och samtidigt kulturturista i land.

Fartyget S/S Göteborg gick från Göteborg till Strömstad 1891 till maj månad 1965. Sedan dess har ingen skärgårdsbåt trafikerat denna rutt i reguljär trafik, fram tills nu.
De besöksmål som deltar i satsningen är  Bohusläns museum i Uddevalla, Strandverket konsthall på Marstrand, Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, Havets hus i Lysekil, Nordens ark i Åbyfjorden, Vitlycke museum/Tanums världsarv och naturum Kosterhavet.
- Bohuslän har blivit känt i världen som ett av de sju mest oupptäckta resmålen, och vi har mött ett stort intresse från researrangörer i Europa, som vill komma hit och upptäcka denna Bohuslänska granitvärld, skriver Nordiska akvarellmuseet i ett pressmeddelande.

> Läs pressmeddelande från Nordiska akvarellmuseet