lördag 16 maj 2015

Kvarlevor efter försvunnen Uddevallakvinna hittade

(Uppdaterad 4 juni)
I januari 1982 försvann 22-åriga Elisabeth Martinsson från Uddevalla spårlöst i USA. Nu har hennes kvarlevor hittats och identifierats, och hennes familj kan få ett avslut.

Elisabeth Martinsson var au pair strax utanför San Francisco i USA. Hon försvann den 17 januari 1982 efter att hon åkt ut med sin värdfamiljs bil.
En 31-årig man som tidigare varit dömd för rån, våldtäkt och misshandel dömdes till fängelse för bilstöld men behövde aldrig svara på några frågor om Elisabeths försvinnande vid rättegången. Men polisen som utredde fallet menade att mycket tydde på att han hade med försvinnandet att göra, skriver Bohusläningen.
Kvarlevorna av Elisabeth Martinsson hittades redan för några år sedan i ett skogsparti några mil söder om San Francisco, men det är först nu som man har kunnat identifiera henne.
Det finns inga uppgifter om vad som orsakade Elisabeth Martinssons dödsfall.

Minnesord
I ett minnesord på Bohusläningens familjesida skriver hennes bröder att hon ännu inte kommit hem till Sverige, men att hon kommer att få sin sista vila i föräldrarnas grav.
"Det har gått en lång tid sedan hennes försvinnande och att hon nu återfinns innebär att ovissheten försvinner men saknaden och sorgen är fortfarande svår att bära", skriver hennes bröder.

Källor:
> Bohusläningen - läs artikel
> Bohusläningens familjesida 16 maj - till Bohusläningens e-tidning

Läs även:
> Uddevallabloggen: Ord som gnagt mig i över 30 år
> Aftonbladet: Mysteriet löst efter 30 år
> GT/Expressen : Svenskas kvarlevor hittade efter 33 år

17 maj:
> GT/Expressen: Åkte på shoppingtur - sågs aldrig mer i livet

4juni:
> Bohusläningen: Så jagar polisen Elisabeths mördare