söndag 10 maj 2015

Gymnasielärare romandebuterar - och sex ytterligare manus är redan antagna

Christina Lindström
Foto: B. Wahlströms förlag
Christina Lindström är gymnasielärare i Uddevalla, och nu gör hon en rivstart i karriären som författare.

Debutboken är en ungdomsroman som heter "Hälsningar från havets botten", och ges ut av B. Wahlströms förlag. Och inte nog med det - sex ytterligare manus är redan antagna av förlaget. Redan till sommaren kommer första delen av tre i en barnboksserie om Leo, där hennes åttaårige son har inspirerat. Sedan väntar tre böcker för ännu yngre barn.

Inspiration och hjälp från eleverna
Som gymnasielärare har Christina Lindström sett hur svårt det kan vara att hitta till litteraturens värld om man inte växer upp med böcker eller känner igen sig i dem. Idén till en ungdomsroman fick hon för tre år sedan och påbörjade arbetet under en skidsemester, berättar hon i en intervju i Bohusläningen.
I "Hälsningar från havets botten" får läsarna följa huvudpersonen Filles väg mot vuxenvärlden. Christina Lindström skrev den när hon var lärare för estetelever på gymnasiet Akademi Sinclair.
– Mycket av boken kommer därifrån. Nu låter det som jag inte har någon fantasi. Men eleverna ger mig väldigt mycket inspiration, säger Christina Lindström till Bohusläningen.

Källa:
> Bohusläningen - läs intervju med Christina Lindström

Läs även:
> Uddevalla 7dagar: Skriver för läsovilliga (e-tidning, sid 8)
> B. Wahlströms förlag - om boken
> Debutantbloggen - om Christina Lindström

Tung lansering. Christina Lindströms debutroman är det första som möter
 besökaren på förlaget B. Wahlströms webbplats.