lördag 23 maj 2015

Callenberg bygger om fem patrullbåtar

Patrullbåt Tapper.
Bild: Swede Ship Marine
(Uppdaterad 25 maj)
Callenberg Technology Group har fått kontrakt gällande ombyggnad av fem av svenska marinens patrullbåtar i den så kallade Tapper-klassen.

Det är Försvarets materielverk (FMV) som tecknat avtal med huvudentreprenören Swede Ship Marine om ombyggnation och modernisering av de fem båtarna. Alla ombyggnadsarbeten kommer att utföras på Swedeship Marines varv på Tjörn.

Byggde tolv båtar
De fem båtarna ingår i en flotta på tolv likadanda Tapper-båtar byggda av just Swede Ship Marine.
Båtarna ska nu få förlängda styrhytter, moderniserade bryggor inklusive avancerad militär utrustning och nytt fibernät. Båtarna kommer också att utrustas med en ny högteknologisk sonar för övervakning av undervattensaktiviteter, som u-båtsspaning.
Callenberg ska utveckla och installera navigations- och radiokommunikationsutrustning, och installera brandlarmssystem, inbrottslarm, tankövervakningssystem och nya generatorer. Projektet beräknas pågå till slutet av 2018.

"Positivt för Uddevallakontoret"
Callenberg Technology Group har sitt huvudkontor i Göteborg men också kontor och verksamhet i Uddevalla. Kontor finns också i flera andra länder, bland annat USA, Singapore och Sydkorea.
Projektet kommer att sysselsätta mellan sex och tolv personer från Callenberg Technology Group, enligt försäljningschef Per-Erik Larsson.
- Givetvis är detta positivt för sysselsättningen för vårt Uddevallakontor, men det ska understrykas att det inte är det enda projekt som  bidrar positivt, säger Per-Erik Larsson till UddevallaNyheter, och hänvisar bland annat till företagets uppdrag kring nybygge av färja för Gotlandsbolaget och diverse projekt för Vägverket.
- Sammanfattningsvis är vi i ett expansivt skede där vi växer och nyanställer, säger Per-Erik Larsson.
 

Läs mer:
> Callenberg Technology Group - läs pressmeddelande
> Swede Ship Marine - läs mer om kontraktet med FMV