måndag 1 juli 2024

Vecka med miljonvinster till Fyrbodal

Den senaste veckan har två rejäla spelvinster fallit ut i Fyrbodal: 2,5 miljoner på Eurojackpot till en kvinna i Vänersborg och tio miljoner på Joker/Lotto till en pensionerad man i Mellerud.

Eurojackpotmaskin
Eurojackpotmaskin
Bild: Svenska Spel

I tisdags kväll fick en kvinna i 50-årsåldern från Vänersborg stor anledning att fira. Kvinnan prickade in fem rätt på Eurojackpot vilket resulterade i en vinst på hela 2,5 miljoner kronor, berättar Svenska Spel i ett pressmeddelande.

Det skulle dröja tills onsdagsmorgonen innan kvinnan rättade sina rader och tog del av det glada beskedet.

- Jag och min man var mitt uppe i frukosten när jag rättade mina rader. När jag såg vinsten satte jag nästan kaffet i halsen. Jag fick nypa mig själv i armen och fråga om det verkligen var sant, berättar vinnaren för Svenska Spel.

Vinnaren har spelat på Eurojackpot i flera år men aldrig tidigare vunnit en vinst i denna storlek. Med vinsten på kontot börjar planer redan att smidas:

- Vi kommer att vilja spara en del av vinsten. Sedan kommer den även användas till resor framöver. Vart det blir återstår att se men det kan bli till både varmare och kallare länder.

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar. Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga.

Jokermaskin
Bild: Svenska Spel

Tio miljoner på Joker
Några dagar senare vid lördagens Lotto- och Jokerdragning prickade en pensionerad man i Mellerud in alla sju nummer på Joker, och vann.tio miljoner kronor. Raden var spelad hos Ica Maxi i Trollhättan.

Miljonvinsten kommer efter några års spelande på Lotto. Men drömmen om en storvinst har aldrig varit drivande, berättar han för Svenska Spel:

- Jag har aldrig spelat för att bli miljonär utan för att jag tycker att det är roligt. Så det är lite chockande faktiskt. Jag har haft det bra innan men nu blir det extra bra, säger mannen.

- Jag har funderat på om jag ska köpa hus, så risken finns att det blir ett hus nu. Sen skulle jag vilja åka till USA och Nashville för countrymusiken, så det kommer jag göra, berättar den glada vinnaren.
---