lördag 9 december 2023

Årets Turismföretagare i kommunen utsedda

Uppdaterad 10 december /
Hanna Söderlund och Magnus Johansson som driver semesteranläggningen Anfasteröd Gårdsvik i Ljungskile har utsetts till Årets Turismföretagare 2023 i Uddevalla kommun.

Magnus Johansson och Hanna Söderlund
Bild från Destination Uddevalla, foto: Ulf Michal

"Hanna och Magnus har sedan de tog över boendeanläggningen utvecklat den till en pärla vid havet i Ljungskile. Med sin kärlek till Anfasteröd, naturen, historia, aktiviteter och god mat har de tillsammans med sitt team skapat ett besöksmål både för boende på orten och långväga gäster", skriver turismorganisationen Destination Uddevalla.

Drivs i fjärde generationen
Anfasteröd Gård i närheten av Lyckorna i Ljungskile har en minst sagt anrik historia som vårdas och anknyts till även i dagens verksamhet. Gården har till exempel ägts och bebotts av skottskättade släkten Macfie.

1922 köptes gården av Erik och Ella Söderlund och idag är det Hanna Söderlund som driver den i fjärde generationen, tillsammans med Magnus Johansson.

Mer från juryns motivering:

"De har tagit avstamp i gårdens historia och Lyckornas kurortshistoria med vandring på Bredfjället, paddling på fjorden, historiska inslag på menyn och sängar i varsamt renoverade stugor från 1800-talet. Platsens historia blir en del av upplevelsen. De var tidigt ute med glamping, den lyxiga formen av camping, som då var något helt nytt i vårt område. En satsning som givit mycket publicitet. Därtill en förmåga att skapa attraktiva paket för att på bästa sätt ge en minnesvärd upplevelse. Genomgående med hållbarhet som ledstjärna, för att en dag kunna lämna vidare till nästa generation.

De har hela tiden visat på en ambition att utveckla Ljungskile som besöksort där de på ett positivt sätt samverkar med andra aktörer. De är givna förebilder, inte bara i Uddevalla, utan även utanför kommunens gränser. Här utvecklas turismnäringen i Uddevalla och Bohuslän".
Tackar teamet
"Tusen tack! Vi är så himla glada över utmärkelsen ´årets turismföretagare 2023´ från Destination Uddevalla och vi önskar att alla ni som varit med och kämpat i teamet eller hejat på oss är med och tar åt er av äran", skriver det vinnande paret på Facebook.
---