torsdag 16 november 2023

Elever fixar föreläsning om droger

Den 23 november arrangerar elever på Drottning Blankas gymnasieskola en föreläsning om droger och kriminalitet för Uddevallas högstadieelever. I föreläsningen deltar representanter från polisen, drogenheten, sjukvården och före detta kriminella.


Denise Brodin, Elliot Lööf och Samsonita Abazi är några av eleverna på Drottning Blankas gymnasieskola som arrangerar föreläsningen "Sanningen bakom droger och kriminalitet".
Foto: Mike Al-Mouti / Drottning Blankas gymnasieskola 

Idén till föreläsningen föddes under en kurs i kriminologi och eleverna valde att engagera sig i frågan som en del i ett förebyggande arbete riktat mot unga, skriver Drottning Blankas gymnasieskola i ett pressmeddelande.

- Eftersom kriminalitet och våldsvågen ökat i stort i Sverige i samband med just narkotikamissbruk så ville vi engagera oss i detta. Vi riktade vårt fokus mot unga tonåringar och vi vill med vår föreläsning försöka förhindra att unga väljer fel bana i livet, säger Denise Brodin, elev på Drottning Blanka och en av initiativtagarna.

"Får höra sanningen"
Mike Al-Mouti är elevernas lärare och han hoppas att många högstadieelever tar chansen att komma till föreläsningen.

- Det intressanta är att mina elever vinklar föreläsningen till verkliga fall som visar baksidan av kriminalitet och konsekvenserna av droganvändning. Föreläsarna kommer inte säga det ungdomarna har hört hundra gånger - ”använd inte droger” - utan de får istället höra sanningen och konsekvenserna av att leva i kriminella kretsar och använda droger, säger Mike Al-Mouti.