lördag 21 oktober 2023

Sotenäsbo tog hem miljonvinst

En pensionerad man från Sotenäs kommun var en av tre miljonvinnare vid fredagens dragning på Eurojackpot. Men miljonvinsten gick mannen ovetandes om i flera dagar.

""
Bild: Svenska Spel

Det var först när han bröt sin vana att inte rätta sina rader som han upptäckte den glada nyheten, skriver Svenska Spel i ett pressmeddelande.

- Jag är väldigt slarvig med att rätta mina rader och jag har sett att du har försökt ringa flera gånger, men jag svarar aldrig på okända telefonnummer. Men igår rättade jag ändå mina rader och då såg jag vinsten, sa mannen när han gratulerades av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

- Det var ju fantastiskt! Det är både chock och glädje, nästan så man börjar gråta. Det här måste jag smälta, säger han vidare.

Ny bil och resa till värmen
Mannen har spelat sporadiskt på nummerspelet i flera år men det har aldrig gett någon större utdelning. Nu var turen framme och han vann 1 222 210 kronor tack vare en rad med fem rätt.

- Jag delar glädjen med mina barn. Vinsten är verkligen ett välkommet tillskott i vardagen för mig som pensionär. Nu ska jag skaffa mig en ny bil och kanske åka på en resa till värmen, säger den glada vinnaren.

Raden som gav miljonvinsten var inlämnad hos Coop Hunnebostrand.

---