tisdag 9 maj 2023

Staffan Hellstrand spelar på Unda

Uppdaterad 15 maj /
Rockveteranen Staffan Hellstrand spelar på Unda camping i sommar. Inte bara en gång utan två: 8 juli och 12 augusti. Ida Redig är en annan artist som sticker ut i bokningarna.

Artisten med gitarr
Staffan Hellstrand
Foto: Carina Hedlund / Kulturaktiebolaget

Unda camping som just nu är under renovering och delvis ombyggnad under nye arrendatorn Knut Lake har bokat in flera artister i sin nöjes- och eventsatsning.

Unda som musikscen
Lake berättar för Bohusläningen att ambitionen är att etablera Unda som en bra musikscen i Uddevalla och därifrån fortsätta nöjesutvecklingen.

- Vi tänker oss lite som Slussens pensionat. De är våra förebilder, säger Knut Lake till tidningen.

Hellstrand till "Så mycket bättre"
Staffan Hellstrand ("Lilla fågel blå", "Bilder av dig") stannar till på Unda inom ramen för en soloturné under sommaren. Parallellt gör han också flera spelningar med veteranerna i The Nomads, som han hade ett framgångsrikt musikaliskt samarbete med på 90-talet.

Nyligen blev det också klart att Hellstrand medverkar i sommarens inspelning av populära "Så mycket bättre" i TV4.

En annan veteran som gästar Unda är Nick Borgen, i Sverige känd inte minst från sin medverkan i Melodifestivalen ("We are all the Winners", "World Wide Web"). Borgen gästar campingen inte mindre än sex gånger och leder samma kvällar quiz-underhållning.

Ida Redig
Bild: Werecki Promotion Company

Bland artisterna märks även Kristoffer Bolander och unga Göteborgsstjärnskottet Ida Redig, som är aktuell under maj med ny singel och i september med en EP.
---