tisdag 28 februari 2023

Bonnier-tidningar fortsätter sända Elitettan

Efter kvalseger förra året spelar IK Rössö i år i Elitettan, Sveriges näst högsta division i fotboll för damer. Nu står det klart att samtliga matcher i Elitettan kommer att sändas av Expressen och lokala tidningar inom Bonnier News i minst fyra år framöver.

""
Bild från Bonnier News, fotograf: Andreas Lidén

- Vi ser ett ökat intresse för serien och nu kan vi tillsammans fortsätta att utveckla den, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News, i ett pressmeddelande.

Nytt fyraårigt avtal
Bonnier News genomför sedan några år tillbaka en satsning på livesänd sport och nu står det klart att Bonnier News, EFD (Elitfotboll Dam) och Spring Media, som företräder EFD, har enats om ett nytt avtal när det gäller sändningar av Elitettan. Det tidigare treårsavtalet gick ut i slutet av 2022. Det nya avtalet sträcker sig över de kommande fyra säsongerna, 2023 - 26.

"Kommande stjärnor"
- Vi jobbar hela tiden för att stärka vår fotbollsbevakning och många av de kommande damallsvenska stjärnorna finns i Elitettan, så det är en serie som verkligen ger tittarna möjlighet att följa flera av svensk fotbolls största talanger, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Bonnier News fortsätter att kombinera nationellt genom Expressen och lokalt genom Bonnier News Local. Dessutom samarbetar bolaget med mediekoncernerna Gota Media och NTM, vilket gör att flera av lagen i Elitettan även kommer att visas på sina respektive lokala tidningars sajter.
----