lördag 24 september 2022

Cirkus och Operan nästa för Andreas T Olsson

Uppdaterad 28 september /
I januari 2023 slår Cirkus i Stockholm upp dörrarna för en svensk version av farsen "Peter Pan går åt helvete", i regi av Edward af Sillén. I en av rollerna finns Uddevallasonen Andreas T Olsson, som i höst även kommer att synas och höras på Kungliga Operan i Stockholm.

""
Bild: All Things Live

Peter Pan går åt helvete är den första svenska versionen av succén Peter Pan Goes Wrong som under flera år gått för fulla hus i London och vunnit flera humorpriser, skriver evenemangsbolaget All Things Live i ett pressmeddelande.

Stjärnspäckad ensemble
I föreställningen träffar publiken en tafatt men varmhjärtad skara amatörskådespelare som tillsammans ska sätta upp den klassiska sagan om Peter Pan men redan innan ridån ens hunnit gå upp stöter de på problem.

Den stjärnspäckade ensemblen består av bland andra Pernilla Wahlgren, Per Andersson, Ola Forssmed, David Batra, Clara Henry och Hampus Nessvold.

Tillhör Dramaten
Skådespelaren och dramatikern Andreas T Olsson föddes 1979 i Uddevalla och utbildade sig 2010-2013 vid  Teaterhögskolan i Stockholm. Han är idag en del av nationalscenen Dramatens fasta ensemble och har medverkat i en rad teater-, tv- och filmproduktioner utanför Dramaten, bland annat i Glada Änkan på Kungliga Operan.

Andreas T Olsson i Ariadne på Naxos
Foto: Nils Emil Nylander / Kungliga Operan

Till Operan återvänder han i höst för att spela en av huvudrollerna i Strauss opera "Ariadne på Naxos", talrollen som Hovmästaren. Det är en av huvudrollerna i uppsättningen som av Operan beskrivs som en skruvad historia där två parallella berättelser löper genom varandra till Strauss älskade musik. Premiären äger rum på Operans stora scen 28 september.

Spelar Tyko med Dorsin
Hösten 2022 medverkar Andreas T Olsson även i sin egenskrivna monolog Kulturbärarna på Oscarsteatern och gör också Tyko i Henrik Dorsins version av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som spelas i Filadelfia, skriver All Things Live.
---