lördag 6 augusti 2022

Fredrik Birging programleder P4 Nästa-finalen

Fredag den 26 augusti direktsänds riksfinalen av musiktävlingen P4 Nästa i P4. Och det blir under ledning av P4 Extras Titti Schultz och Uddevallasonen Fredrik Birging från P4 Västernorrland.

Titti Schultz och Fredrik Birging
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister/grupper från hela Sverige.

Under våren och sommaren har P4:s lokala kanaler genomfört finaler av P4 Nästa och med publikens och jurygruppers hjälp korat lokala vinnare. Åtta lokala vinnare har sedan valts ut av en jurygrupp som slutliga tävlande i riksfinalen i Västerås konserthus den 26 augusti som direktsänds i P4.

Gick till P4
56-årige Fredrik Birging är uppvuxen i Uddevalla där hans far Yngve Birging var kyrkoherde. Han är idag reporter och programledare på P4 Västernorrland dit han kom 2017, men har tidigare arbetat som programledare på RIX FM, Lugna Favoriter och Star FM.

Birging har även setts på TV 3 i program som Du är vad du äter och som nyhetsankare på Aftonbladet TV. Han medverkade också i humorprogrammet Godafton Sverige 2003.

Leder Sveriges största aktualitetsprogram
Titti Schultz programleder sedan 2017 Sveriges största aktualitetsprogram P4 Extra och var dessförinnan en känd röst från först Rix MorronZoo och sedan Vakna med NRJ.

De två artisterna i gruppen spelar och sjunger med fler musiker i bakgrunden.
Duon M.W vann P4 Nästas riksfinal 2021 med bidraget ”Feels” och består av vännerna Adam Warnskog och Mattias Åström från Skövde.
Foto: Mikael Grönberg / Sveriges Radio

Alla kan rösta
Röstningen till finalen i P4 Nästa är öppen för alla och inleddes den 6 augusti och sträcker sig fram till finalen. Den låt som vinner spelas regelbundet under en period i P4.

I den lokala deltävlingen i P4 Västs område vann Trollhättemusikern Kristoffer Hedberg, som senare dock inte valdes som en av de åtta riksfinalisterna.
---
P4 Sveriges Radio: Fredrik Birging och Titti Schultz leder riksfinalen av P4 Nästa


UddevallaNyheter: Fredrik Birging går till P4 Västernorrland