onsdag 24 augusti 2022

Finbesök från e-sportsvärlden på Ikea

Tillsammans med Svenska e-sportförbundet och e-sportlandslaget lyfter nu Ikea fram den växande e-sporten. "E-sportens dag" arrangeras den 26 augusti på bland annat varuhuset i Uddevalla.

Manlig spelare i landslagströja står och spelar framför en dator
"Sultanen" spelar Dota2. Bild från e-sportlandslagets samling i Göteborg i oktober 2021.
Bild: Consid

Landslagscoach i Uddevalla
Under dagen berättar representanter för e-sportlandslaget och Svenska e-sportförbundet runt om på landets varuhus mer om e-sport och hur världens snabbaste växande sport bland unga fungerar.

På plats på Ikea Uddevalla finns bland annat Johannes "Gneben" Aira, coach för Sveriges landslag i spelet Dota2.

Porträtt i halvbildsformat
Sara Vestberg
Bild: Ikea

- Runt om i världen finns omkring 2,5 miljarder gaming-fantaster. Det är en mångsidig grupp som förenas i sin kärlek till e-sport och gaming, men samtidigt en förbisedd grupp när det gäller livet hemma, säger Sara Vestberg, inredningsansvarig på Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

-  Genom att uppmärksamma e-sporten – med fakta och diskussioner och vårt eget gaming-sortiment – vill vi förbättra livet hemma för fler gamers, säger Vestberg vidare.

Tävlingar
Under dagen kan besökarna även spela bilspelet Trackmania i varuhuset och tävla om en landslagströja med sitt eget namn. I en nationell tävling anordnad av e-sportsförbundet kan besökarna tävla om en gaming-dator.

Porträtt i halvbildsformat
Sammi Kaidi
Bild: Ikea

- För många utövare är det lika naturligt att e-sporta som att utöva vilken annan idrott som helst. Med organiseringen kommer ännu fler få möjlighet att utöva e-sport, hela livet och på sina villkor. Vi ser fram emot Ikeas satsning med att lyfta e-sporten tillsammans med oss, säger Sammi Kaidi som är interimsordförande för e-sportförbundet.
---