onsdag 24 november 2021

Spelbolaget: Oddevold har årets bästa back

Oddevolds Fredrik Sundström har av spelbolaget Unibet utsetts till landets bästa back i division 2 säsongen 2021.

- Fredrik Sundström har under säsongen varit tongivande i Uddevallaklubbens defensiv. Som del av ett försvar som endast släppt in elva mål med en match kvar har Sundström förtjänat titeln som landets bästa försvarare i division 2, konstaterar i ett pressmeddelande Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an som spelbolagets mångåriga tävling heter.

400 spelare i nomineringen
Årets division 2 består av sammanlagt 90 klubbar, fördelat i sex regionala division 2-serier. Närmare 400 spelare har varit aktuella under nomineringsarbetet, som sker med hjälp av röster från de tränare, ledare och experter som följer serierna på nära håll.

Varje vinnare i de fyra kategorierna målvakt, back, mittfältare och anfallare får 15 000 kronor vardera, där 10 000 går till föreningen och 5000 till spelaren.

Oddevoldspelare tidigare prisade
I slutfinalen i tävlingen fanns även Oddevolds målvakt Besarion Kodalaev, men det blev Robin Streifert i Ängelholms FF som tog hem målvaktsutmärkelsen. Kodalaev vet dock hur det känns att ta hem priset eftersom han redan 2011 utsågs till bäste målvakt, då representerandes Östersunds FK.


En annan av dagens Oddevoldspelare som också har fått ta emot priset är Imer Beqiri som 2013 utsågs till bäste mittfältare, då representerandes IFK Uddevalla.

Avgörande på söndag
På söndag möter Oddevold IF Karlstad i årets sista omgång som blir direkt avgörande för om laget ska ta hem serien och avancera till division 1.
---