tisdag 5 oktober 2021

Döttrarna hedrar deVals grundare med unik kollektion

I april avled det framgångsrika familjeföretaget deVals grundare Conny Aronsson. Nu tillägnar döttrarna Frida och Josefin Aronsson honom företagets nya unika kollektion reflexkläder.

Klädmodeller på rad med nya kollektionen som visar hur kläderna ser ut både i ljus och i mörker.
Bild: deVal

I dagsljus ser plaggen ut som vilka kläder som helst men i mörker ändrar de skepnad och blir helt reflekterande. Bakom idén till kollektionen ligger deVals grundare, entreprenören och tidigare idrottsprofilen Conny Aronsson, som gick bort 22 april 56 år gammal.

Kollektionen är den största satsning företaget gjort och något Conny Aronsson verkligen brann för, säger Frida Aronsson i ett pressmeddelande:

- Det känns speciellt och stort att vi nu genomför hans idéer och vi är spända på att se hur våra kunder tar emot nyheterna. Kläderna är revolutionerande och det betyder mycket för oss att äntligen lansera kollektionen.

Frida och Josefin Aronsson på reklambild tillsammans med en liten flicka.
Lanseringen av reflexkollektionen innebär också att Frida och Josefin Aronsson själva debuterar som modeller.
Bild: deVal

Stjärnproducenter bakom reklamfilmen
Företaget sparar heller inte på krutet när det gäller lanseringen. Med början vecka 41 kommer en reklamfilm att rulla i TV4, producerad av kände regissören Daniel Fridell (Sökarna, Blodsbröder, m fl) och musikproducenten Tomas Granlind (Darin, Agnes Carlsson, Darin m fl).

I filmen kommer också systrarna Aronsson att göra debut som modeller.

- Att få chansen att göra en unik kollektion och göra skillnad genom att kombinera mode med säkerhet, och på så sätt inspirera människor att bli mer synliga i mörkret, är en fantastisk möjlighet som engagerar hela företaget. Jag har själv en son och vet hur svårt det kan vara att klä honom med reflexer när det är mörkt ute. Att vara synlig i mörkret kan faktiskt vara en fråga om liv och död, säger Josefin Aronsson.

Huvudkontor på Fröland
deVal Sweden bildades 1999 och har utvecklats från att enbart sälja kläder och profilprodukter till företag till att också bli ett modernt e-handelsföretag. Företaget har huvudkontor med butik på Fröland och lager i Götene.
---

12 juli 2022: