tisdag 31 augusti 2021

Åberg och Rahm i kampanj som förebilder

Uppdaterad 1 november /
Två Uddevallaprofiler bägge med koppling till friidrotten kommer i höst att synas i den västsvenska kampanjen Förebildsjakten. Benjamin Åberg och Alexander Rahm är två av 14 finalister i kampanjen som drivs av organisationen Förebildarna.

Kollage med porträttbilder av de 14 finalisterna.
Alexander Rahm: översta raden längst till höger. Benjamin Åberg: näst översta raden trea från vänster.
Bildkollage: Förebildarna

Kampanjen körs i år för tredje året. 

- I Förebildsjakten vill vi visa upp vanliga människor som på olika sätt har valt att bli delaktiga i sitt lokalsamhälle. Vi vill visa att det går att påverka och förändra, visa vad som är görbart. Därför är alla dessa personer förebilder för oss, de är människor att inspireras av och ta efter, säger Julia Hult, verksamhetsledare på Förebildarna, i ett pressmeddelande.

Finalisterna är nominerade i tre olika kategorier: Ung till ung, Lokal verkan och Samhällsentreprenör.

Intervjuer och filminspelningar
Under september kommer finalisterna att delta i intervjuer, fotograferingar samt filminspelningar som ligger till grund för kampanjen. De kommer att synas i kampanjen i form av personliga porträtt samt i kollektivtrafiken senare i höst. Kampanjen avslutas med att Årets Förebild 2021 utnämns i varje kategori av en jury.

Benjamin Åberg
26-årige Benjamin Åberg från Ljungskile är nominerad i kategorin Lokal verkan. Han är känd för sitt framgångsrika friidrottande i Hälle IF där han även är ungdomsledare.

"Engagerad i frågor kring psykisk ohälsa och integrerar detta i sitt arbete med ungas friidrottande", skriver Förebildarna i sin presentation.

- Det är fantastiskt kul och spännande att vara en av finalisterna i Förebildsjakten och därtill en stor ära, säger Benjamin Åberg i ett pressmeddelande:

-  Någonstans ser man nog inte sig själv som en förebild och att bli uppmärksammad på det här sättet är både smickrande och väldigt peppande att fortsätta engagera sig. Jag hoppas fler får chansen att vara med om detta i framtiden och att kampanjen uppmuntrar andra till att vara goda förebilder.

Benjamin Åberg har bland annat skrivit boken Jag sprang ifrån oron.

Alexander Rahm
28-årige Alexander Rahm från Uddevalla är nominerad i kategorin Samhällsentreprenör. "Styrelseordförande i IK Orient och engagerad i ungas friidrottande. Bidrog till att 136 barn och ungdomar fick gratis friidrottsskola på sommaren", skriver Förebildarna.

Alexander Rahm är också känd för sitt arbete som verksamhetsansvarig hos Uddevalla Näringsliv.

Bildkollage med alla finalister
Så här kommer det att se ut på spårvagnarna i Göteborg under november.
Bild: Förebildarna
---

1 november: