måndag 26 juli 2021

Två åtalas för tågklotter i Ljungskile

En man i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern åtalas för att ha klottrat ner ett tåg i Ljungskile i oktober förra året. Västtrafik yrkar skadestånd med 33 430 kronor för det inträffade.

I beloppet ingår kostnader för sanering av tåget med 12 600 kronor, skador från saneringen med 11 120 kronor samt ersättning för stillestånd med 7 000 kronor.

Enligt Västtrafik hade det klottrats på 40 kvadratmeter av tågets yta, skriver Bohusläningen. 

Det hela upptäcktes på natten av en polispatrull som kontrollerade två män i Ljungskile centrum. Färgen på tåget var ännu inte torr och i en slänt hittades sprayburkar. Fler burkar och annat material kopplat till klottring hittades sedan i männens bilar.

"Intresse för klotter på tåg"
I åklagarens bevismaterial ingår bland annat bilder som visar att en av de åtalade hade silverfärg på sin jacka, samt bilder från de åtalades telefoner som enligt åklagaren visar att de bägge "haft ett intresse för klotter på tåg, och således motiv för det aktuella brottet".

Åtalas för knogjärn
De bägge männen förnekar brott. Den äldre mannen uppger bland annat att vänner han tidigare kört i bilen haft med sig sprayburkar.

I hans bil hittade polisen även ett knogjärn och han åtalas därför även för brott mot knivlagen. Mannen hävdar dock att knogjärnet inte är hans, skriver Bohusläningen.
---