lördag 24 juli 2021

Malin Krantz återvänder - nu som kommundirektör

Från 1 januari tar Malin Krantz över som kommundirektör i Uddevalla. Hon är i dag kommunchef i Lilla Edet, men dessförinnan var hon socialchef i Uddevalla.

Malin Krantz framför ingången till Uddevallas kommunhus
Malin Krantz
Bild: Uddevalla kommun

- Vi är glada att kunna hälsa Malin Krantz välkommen tillbaka till Uddevalla kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson i ett pressmeddelande.

- Malin Krantz fick erbjudandet för hon har egenskaper vi behöver för att möta de utmaningar vi står inför. Ska vi kunna bibehålla och utveckla kvalitén på de tjänster som Uddevallas invånare behöver, då måste vi utveckla både arbetsmetoder och organisation. Malin Krantz vet vi är den som kan lyckas med detta, säger Ingemar Samuelsson vidare.

Peter Larsson till Örebro
Malin Krantz tar över efter Uddevallas nuvarande kommundirektör Peter Larsson, som haft denna tjänst sedan 2014. 1 november tillträder han motsvarande tjänst i Örebro kommun.

"Uddevalla en större kommun"
Malin Krantz är bördig från Kungshamn, och blev socialchef i Uddevalla 2016. 2019 lämnade hon Uddevalla och blev kommunchef i Lilla Edet men återvänder nu alltså.

- Uddevalla är en större kommun som har ett stort antal utvecklingsprojekt och förändringsprocesser och jag gillar ju sånt. Det handlar bland annat om centrumutvecklingen och att anpassa den kommunala organisationen till den växande befolkningen, säger Malin Krantz till TTela.

Innan hon kom till Uddevalla var Malin Krantz socialchef och ekonomichef på socialförvaltningen i Falkenbergs kommun under sammanlagt sju år. Före tiden i Falkenberg har hon ett förflutet som verksamhetscontroller i Varbergs kommun och som förvaltningsekonom i Tanums kommun, skriver Uddevalla kommun.
---


10 januari 2022: