måndag 19 juli 2021

Lidén Group säljer alla fastigheter i Uddevalla

Uppdaterad 22 januari 2022 /
Lidén Group AB säljer hela sitt svenska fastighetsinnehav i bland annat Uddevalla. Det innebär att en rad hyreshus i framför allt centrala och södra staden får ny ägare från och med 1 september.

Bild på framsidan av de aktuella husen på Jacob Trahnsgatan
Jacob Trahnsgatan 5 och 7 är två av adresserna som berörs i Lidén Groups försäljning till Amasten.
Bild: Lidén Group AB

Halvbild på Magnus och Marcus Lidén i skjorta och kavaj ståendes framför en blomsterlåda
Magnus Lidén ( t v) och Marcus Lidén
Bild: Lidén Group
- Vi har egentligen aldrig haft tanken på att sälja så mycket samtidigt utan snarare tvärtom köpa mer, men nu fick vi ett erbjudande som vi tyckte var tillräckligt bra och då gjorde vi affär, säger VD Magnus Lidén till UddevallaNyheter.

Förutom Uddevalla har Lidén Group även fastigheter i Trollhättan, Ulricehamn och Vänersborg och även dessa ingår i försäljningen. som uppgår till 800 miljoner kronor. Totalt på de fyra orterna handlar det om 35 hyresfastigheter med 670 lägenheter.

"Lämnar för stunden"
- I och med försäljningen så lämnar vi för stunden dessa städer gällande fastighetsförvaltning och ägande. Men alla städer och inte minst Uddevalla är intressant för oss att fortsätta investera i, kanske blir det nybyggnadsprojekt eller traditionella förvaltningsfastigheter, säger Magnus Lidén.

Amasten störste köparen
31 av fastigheterna köps av fastighetsbolaget Amasten.

.- Amasten som köpare passar perfekt då meningen är att de tar över vår förvaltning i sin helhet på orterna, säger Magnus Lidén.

Bild på hus på Lagerbergsgatan
Lagerbergsgatan 47, 49 och 51 är tre av adresserna som berörs i Lidén Groups försäljning till Amasten.
Bild: Lidén Group

I de fastigheter i Uddevalla som tas över av Amasten finns 139 lägenheter.

Av de fyra fastigheter som får annan ägare än Amasten finns två i Uddevalla, där de ingår i Lidén Groups bestånd på Göteborgsvägen.

Lidén Group AB grundades 2003 av ägarna Magnus Lidén och Marcus Lidén, där den sistnämnde idag är styrelseordförande. Bolaget har innehav även i Norge och Spanien.

Amasten fördubblar i västra Sverige
Amastens innehav i västra Sverige uppgick innan köpet från Lidén Group till 594 lägenheter.

- Under det andra kvartalet fördubblade vi Amastens bestånd i västra Sverige genom förvärv av 275 lägenheter i Skövde, Mariestad och Falköping. Nu kommer vi återigen fördubbla vårt fastighetsbestånd på tillväxtorter i västra Sverige och kommer efter tillträdet inneha nära 1 200 lägenheter i Hubb Väst, säger VD Mikael Rånes i ett pressmeddelande.
---