onsdag 2 juni 2021

Johan Trouvé tar rådsplats hos ministern

Västsvenska handelskammarens vd Johan Trouvé valdes på onsdagen in som ny medlem i utrikeshandelsminister Anna Hallbergs handelspolitiska rådsgrupp.

Johan Trouvé
Foto: Handelskammaren / Jimmy Delwér 

Trouvé är sedan många år Lerumsbo men är uppvuxen i Ljungskile dit han kom med sin familj vid 14 års ålder.

"Hedrande"
- Det är hedrande att bli invald i den Handelspolitiska rådsgruppen. Det visar dessutom på att det arbete vi bedrivit under lång tid uppskattats och gett resultat, säger Johan Trouvé i ett pressmeddelande från handelskammaren.

- En stor del av Sveriges export utgår från västsvenska bolag, vi är exportvana och har därför konkurrensfördelar internationellt. Medskicken från våra medlemsföretag till rådet är av yttersta vikt, säger Johan Trouvé.

"Kan bidra med konkreta och regionala perspektiv"
- Johan Trouvé och Västsvenska handelskammaren ligger nära regionens exportföretag och kan bidra med konkreta och regionala perspektiv kopplat till exportens jobbskapande, i såväl de största exportföretagen som i små- och medelstora företag, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg i ett pressmeddelande från regeringen.

Den handelspolitiska rådsgruppen syftar till att stärka handelspolitikens roll och består av ett antal personer med skilda erfarenheter från näringslivet, civilsamhället och akademin.
---